Toimiiko myrkytön rikkaruohojen torjunta?

Moni taloyhtiö on tehnyt linjauksen siitä, että rikkaruohojen torjunta tulee tehdä ilman myrkkyjä. Tällä hetkellä tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että se tulee tehdä joko käsin kitkemällä tai polttamalla rikkaruohot. Polttamiseenkin on useita keinoja ja meidän laitteillamme polttaminen tapahtuu käyttämällä kiehumispisteessä olevaa vettä.

Rikkaruohojen torjunta kuumalla vedellä ei rasita ympäristöä myrkyillä, ja on myös käyttäjälle turvallisempi kun riskiä altistumiseen ei ole. Verrattuna myrkytykseen, joka on torjuntatavoista tehokkain, kasvien polttaminen on aavistuksen työläämpää, sillä käsittely tulee alussa tehdä useamman kerran kesässä. Jatkossa kuitenkin käsittelyväli pitenee, ja vaadittava työmäärä vähenee.

Meidän rikkaruohojen torjuntaan tarkoitetut suutinputket ovat käytössä useassa yrityksessä, ja kokemus on osoittanut, että kuuman veden käyttö on hyvin toimivaa. Kyytiä saa niin pienemmät kasvit kuin sitkeät voikukat. FC painepesurit soveltuvat moneen käyttöön, ja on taloudellisestikin järkevää käyttää samaa laitetta moneen tarkoitukseen. Nyt rikkaruohojen torjunnan yhteydessä voi myös pestä ja huuhdella kadun tai pihan pintaa, ja turbosuuttimen avulla voi tehdä esimerkiksi sammaleenpoistoa asfaltista.